Om mig

Hej och varmt välkommen till min sida! Som du redan kanske vet så ägnar jag det mesta av min fritid som amatörfotograf att fotografera främst djur och natur!

Varför började jag med detta? Att jag just fotograferar är att få uppleva den där obeskrivliga varma känslan att få den perfekta exponeringen på exempelvis en ståtlig havsörn eller varför inte en vanligt liten enkel blåmes eller en fin bock i varm och härligt ljus! Sedan ligger det även i släkten. Min farfar fotograferade väldigt mycket och min pappa fotograferar mycket också.

När tog det fart? Fotograferandet kan man väl säga tog ordentlig fart 2018 då jag köpte min första DSLR. Min absolut första kamera fick jag när jag var runt tio – elva år och jag fick en kompaktkamera. Det var en Rollei Compactline 52 som jag fick av mina underbara förädlar.

Tillbaka till 2018 när jag köpte min första DSLR och det blev en Nikon D3200 för nybörjare och är en väldigt trevlig första kamera, men efter ett år så räckte inte den till så då skaffade jag mig en Nikon D7200 och där efter har det bara blivit fler och fler foton och mitt fotointresse har bara ökat!

Gör jag något med mina bilder i efterhand? Jag ändrar oftast inte något mer än att jag beskär och förbättrar skärpan i bilderna som en efterbehandling. Så jag tar nästan aldrig bort eller lägger till saker i mina bilder. Gör jag något som påverkar bilden så som ändrar mycket i ljus eller färger i en bild eller tar bort eller lägger till något så är jag tydlig med det.

Varför starta en hemsida? Anledningen till att jag startade denna sida är då att jag gärna delar mina foton med dig! Så klicka gärna runt och jag önskar dig en fin och bra dag!

Allt väl!
Joel

Du hittar mig också på Instagram och Facebook med samma namn och länkar finns på startsidan.

Vid sidan av fotograferingen och denna sida så driver jag också en trädgårdssida! Länk finner du lite längre ner

Min utröstning
KameraNikon D7200
ObjektivSigma 17-70mm f/2,8-4
Tamron Tamron SP 150-600/5-6,3 Di VC USD G2
NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6
AxelväskaThink Tank Story teller 10
RyggsäckLowepro Flipside AW 400
HölsterCase Logic SLRC-200
TripodManfrotto MK055XPRO3
Huvud till stativManfrotto MHXPRO-BHQ2
MonopodVelbon UP-40
TelekonverterTamron 1,4X
BlixtNikon SB-700
BlixtförlängareBetter Beamer FX-3

Länk till min trädgårdssida: JH Trädgård

error: Content is protected!!